بارداری

بارداری

بارداری

 

بارداری یا حاملگی به حالتی گفته میشود که در یک خانم علایمی خاص به وجود می آید و رحمش دارای جنین می باشد.مدت زمان یک حاملگی طبیعی بین 37تا 42 هفته میباشد.با به دنیا آمدن نوزاد که زایمان نام دارد حاملگی خاتمه پیدا میکند.

اگر نوزاد قبل از 37 هفته متولد شود به آن زایمان زودرس گفته میشود. به احتمال زیاد نوزاد نیازمند مراقبت های ویژه نوزادان در NICU  میباشد. پس از هفته ی 41 بارداری جفت کم کم از بین می رود و ممکن است نتواند به راحتی اکسیژن و مواد مغذی را دریافت کند که وضعیت زجر جنین اتفاق می افتد.بنابراین بعد از هفته ی 42 وقت مناسبی برای زایمان نیست.

بارداری می تواند به دو شکل بی خطر (طبیعی) و یا پرخطر باشد.بارداری پرخطر همانطور که از اسمش پیداست شامل مواردی میشود که برای مادر و جنین دارای خطر است.بنابراین طی آن مادر به مراقبت های بیشتری احتیاج دارد.

دو یا چندقلویی، نارسایی دهانه ی رحم و دیابت از بارداری هایی است که پرخطر محسوب میشود.

خانم ها در هنگام حاملگی ممکن است دچار علائمی شوند. ضرورت دارد مادر با آنها آشنا باشد تا از استرس و نگرانیش کم شود.

مهم ترین علائم حاملگی

1) به تاخیر افتادن پریود:  اولین علامتی که خانم ها را متوجه حامله بودنشان میکند تاخیر در عادت ماهانه است.

2) حالت تهوع: یکی از علائم شایع در دوران حاملگی تهوع همراه یا بدون استفراغ است که وجود و شدتش در مادران متفاوت است.

3) لکه بینی: این مورد در همه ی خانم های حامله اتفاق نمی افتد.

4) تغییرات خلقی: تغییرات شدید احساسات در این دوران طبیعی است و علت آن تغییرات هورمونی و ناراحتی های جسمی مربوط به حاملگی است.

5) خستگی: در دوران بارداری به خصوص ماه های اول ممکن است مادر احساس خستگی شدید داشته باشد.

6) تکرر ادرار: افزایش ادرار و تکرر ادرار یکی دیگر از علائم این دوران است که معمولا از ماه 3 بارداری آغاز میشود.

7) مشکلات خواب: در دوران حاملگی تغییراتی در بدن ایجاد میشود که مزاحم استراحت مادر است.ازجمله ی این تغییرات بزرگ شدن شکم ،درد پشت کمر و بی خوابی است که نحوه ی صحیح خوابیدن مادر یعنی پهلوی چپ بسیار کمک کننده است.
رختخواب های معمولی با توجه به شرایط مادران بادار طراحی نشده اند و ممکن است باعث بدن درد و بی خوابی شوند.مادر برای خواب و استراحت بهتر به بالش بارداری نیاز دارد.

8) ویار: به هوس شدید خوردن یک نوع غذای خاص در بارداری گفته میشود .گاهی اوقات مادر ویارهایی غیرخوراکی مثلا خاک ممکن است داشته باشد.

9) ورم و حساسیت بافت پستان: تغییراتی در پستان همزمان با بارداری ایجاد میشود که شامل بزرگ شدن پستان،نمایان شدن رگ ها و تغییر رنگ و ترشحات پستان و برجستگی های تیره اطراف نوک پستان میباشد.

10) استفراغ

11) سردرد

12)نفخ

13) یبوست

14) ورم اندام ها

بعضی از این علائم را همه ی مادران تجربه میکنند و بعضی علائم با شدت متفاوت در تعدادی از مادران مشاهده میشود.

اینستاگرام فروشگاه مادر و نوزاد بهماما
فروشگاه بهماما تولید کننده انواع بالش های بارداری ، بالش بارداری U ، بالش بارداری اسنوگل ، بالش شیردهی نوزاد ، بالش نشستن نوزاد ، بالش بارداری L و عروسکهای حسی نوزاد ، عروسک سیاه و سفید نوزاد

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *